הרגישות לגלוטן גוברת ולכן יש אנשים שצריכים לבחור חטיפי בריאות שמתאימים להם
מי שאינו יכול לאכול גלוטן מסיבות שונות יודע לבדוק את המרכיבים שיש על כל האריזות כדי לוודא שלא ייכשל בכך. חטיפי בריאות מכילים מרכיבים רבים ולכן יש לוודא שגלוטן אינו אחד מהם. הגלוטן יכול להופיע לבד או בתוך אחד המרכיבים כמו דגנים למיניהם ולכן יש לוודא שהם נקיים מכך.
מדוע לצרוך חטיפי אנרגיה?
כשמם כן הם, הם מתאימים למי שצריך אנרגיה זמינה בכל עת כדי לשמש תחליף לארוחה או כדי לספק אנרגיה במידה מדודה. זה מצוין גם למי שעושה דיאטה ורוצה לספור מנות מדויקות לפי ספירת קלוריות ומרכיבים. זה מצוין כמובן לספורטאים לפני ואחרי האימון משום שהם יכולים להפעיל את חילוף החומרים שלהם כראוי במקום לחכות לארוחה בבית. וזה נותן להם כל קלוריה נחוצה וחיונית כדי להפעיל את השרירים על סוג האנרגיה הנכון. לרגישים לגלוטן אסור לצרוך חטיפים שמכילים דגנים כמו חיטה, ויש בהם יותר תוכן וקלוריות מתחליפים כמו חלבונים מהצומח או מהחי וחומרים אחרים.
מה מותר לאכול?
יש לא מעט חטיפים היום שמכילים חומרים שמחליפים את הדגנים שמכילים גלוטן. בכל מקרה, גם אותם צריך לבדוק כדי לוודא שאתם יכולים לצרוך אותם אם זה נכון לכם. התחלים שמחליפים חיטה יכולים להיות קינואה ותירס, שני דגנים שיש בהם קלוריות אבל הם גם נוחים לעיבוד בחטיפים בריאות מבלי לוותר על הערכים התזונתיים. הקינואה היא למעשה תחליף חלבון משום שלמרות שהיא נראית כמו דגן היא חלבון צמחי לחלוטין. תירס ידוע כקטנייה פחמימתית שיכולה להחליף את החיטה ללא בעיות והוא מספק אנרגיה זמינה ביעילות רבה.
מה עוד אפשר לאכול במקום גלוטן בחטיפים?
המרכיב העיקרי שיכול להחליף את החיטה הוא אורז מאורז מכינים גם קמח לאטריות ולעוגות ולחמים שאוכלים מי שנמנעים מגלוטן ולכן הוא מתאים מאוד גם לחטיפי אנרגיה. כמו כן יש קטניות ואגוזים שיכולי לשמש תחליף לגלוטן, ומספקים חלבונים ופחמימות לאנרגיה לחטיפים המצוינים והבריאים שתוכלו לצרוך ללא חשש מנזקים לבריאות.