חטיפי בריאות הן חלק בלתי נפרד מאורח החיים של מאות אלפי ישראלים ועוד מיליונים רבים ברחבי העולם. חטיפים אלה טעימים, מזינים בחלקם, קל לשאת אותם אתנו לכל מקום והם משמשים כפתרון נפלא לארוחות ביניים ולהרגיע את הבטן עם משהו קטן בין לבין. אנשים עם רגישות לגלוטן או בעלי צליאק אינם יכולים אכול מאכלים שונים הכוללים גלוטן או חומרי גלם הכוללים גלוטן ועל כן נזקקים ברכישת חטיפי בריאות ללא גלוטן.
מתי נרצה להצטייד בחטיף בריאות?
- כאשר נרצה חטיף לפני/אחרי/במהלך אימון בחדר הכושר.
- כאשר אנו שולחים את הילדים לבית הספר ורוצים שיהיה להם משהו נוסף שיוכלו לאכול בין לבין בהפסקות הקצרות כדי שלא יהיו רעבים.
- בשילוב תפריטי תזונה מסוימים (לא מתאים לכל החטיפים).
- כאשר אנו בעבודה ואיננו יכולים לאכול סנדוויץ’ או ארוחה גדולה יותר וזה יכול לתת לנו מענה לרעב.
- כאשר אנו רוצים ל”הגניב” חטיף בתיק לקולנוע כדי שיהיה לנו מה לנשנש במהלך הסרט.
- כאשר אנו יושבים במשרד במסגרת העבודה/העיסוק שלנו ומעוניינים לחטוף איזה משהו קטן לנשנש שיעזור לנו להתרכז.
- חטיף קטן שיעזור לנו להתרכז במהלך המבחן בבית הספר/באוניברסיטה
- ועוד אינספור דוגמאות.
למי מתאים חטיפי בריאות ללא גלוטן?
קהל היעד העיקרי של חטיפים אלה הם כמובן אנשים האלרגיים לגלוטן או חולים בצליאק. אותם אנשים שלא יכולים לאכול גלוטן עשויים לגרור תגובה אלרגית חריפה במידה ויכניסו לגוף גלוטן ועל כן נדרשים לאכול בחטיפים ומזונות ללא גלוטן. לכן בדרך כלל תמצאו אזור ייחודי ברשתות המזומן המיועדים למזונות אלה על מנת להקל על קהל הלקוחות הזה. כמו כן, לגבי חטיפי בריאות, ישנם אנשים רבים האוכלים חטיפים אלה בכל מקרה בשל העובדה שהם גם טעימים ובדרך כלל יהיו מזינים יותר ופחות משמינים מחטיפי בריאות רגילים או פשוט כי אינם מרגישים בהבדל בין החטיפים הרגילים לאלה ללא הגלוטן.
מהם התחליפים האפשריים?
התחליפים לגלוטן יכולים להיות עמילן תירס, מי גבינה, פירות יבשים, לעתים גם שימוש בקמח אורז וישנם גם פתרונות רבים אחרים הן בחטיפי בריאות והן במזונות שבהם נדרש תחליף לחומרי גלוטן המכילים גלוטן.